Ayrıca tokluk duygusal veriyor ayrıca de yağ yakıyor

Sports International diyetisyeni Şeyma Yılmaz, özellikle yağ yakımında çok iyi netice veren bu 5 besine dikkat çekiyor ve bir an önce forma girmeye karar verenlere bu yiyeceklerin yağ yakıcı etkilerini anlatıyor.

Yılmaz, “Yağ brülör özelliği olan bu 5 besini anında her tarafta bulmanız mümkün. Anında buzdolabına koşun tümü olmasa bile minimum 3 tanesinin sizi beklediğini göreceksiniz. Kilo vermeye karar verdikten sonra listenizde yer vermeniz gereken bu 5 besinin özellikle yağ yakımına yönelik egzersizlerle birlikte şahane etkisi hayal ettiğiniz ölçülere kavuşmanızı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

İşte kaloriyi düşürüp kilo kontrolünü gerçekleştirebileceğiniz her lahza bitmiş bulabileceğiniz yağ yakımında etkin 5 beslenme;

Kivi

90’ların yemesi lüks sanılan meyvesi kivi bundan böyle ülkemizde de yetiştirilmekte, tekrar satılmakta hatta şu lahza ola ki de buzdolabınızda.

Bu efsane meyve, portakal ve limona kadar 2 kat daha fazla C vitamini içermektedir. C vitamini vücutta yağ yakma metabolizmasına tesir eden karnitin sentezine destek eder. Yapılan araştırmalar çalışma öncesinde yeterli miktarda C vitamini alan bireylerin daha artı yağ yakabildiklerini göstermektedir.

Günde sadece bir kivi yemek jurnal C vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Bunların yanı sıra lif içeriği oldukça yüksek olan kivi tok kalmanızı sağlarken yüksek potasyum içeriği ile spor sonrası kas ağrıları için de birebirdir.

Salatalık

Su oranı iyi ve düşük kalorili bir takım besinler ara öğünler için mükemmel bir seçim olabilir. Salatalık %95 su içeriğiyle midede doygunluk sağlar ve öğünde alacağınız kalorinin düşmesine neden olur.

Kilo kontrolü için hazırlanan diyetlerde sınırsız tüketime sahiptir. Acıktığınızda salatalık iyi bir seçenek olacaktır. Lif içeriğinin azalmaması için kabuklu tüketimi seçim edilmelidir.

Yoğurt

Yoğurt ekmekle birlikte memleketimiz hanelerinin demirbaşı durumunda bir beslenme olup göbek yağlarını eritmekte 10 kaplan gücündedir. Ama önemli olan yağ yakarken adale kitlesini de korumak olduğundan yoğurt yüksek kalsiyum içeriği ile hücrede yağ yakma metabolizmasını arttırırken yüksek protein içeriğiyle ise adale kitlemizi korur.

Yapılan çalışmalarda her gün yoğurt tüketen bireylerin tüketmeyenlere kadar daha fazla kilo verdikleri ve bel çevresindeki yağların daha pozitif azaldığı görülmüştür. bununla beraber yoğurt yağ aydınlatma metabolizmasında etkin olan Konjuge Linoleik asit içermektedir (CLA).

Konjuge Linoleik asit süt yağında bulunmaktadır. Hem kaloriyi düşürüp kilo kontrolü temin etmek için ayrıca de yağ yakmada oldukça etkili bu yağ asitinden faydalanabilmek için yarım yağlı yoğurt tüketilebilir.

Enginar

Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, magnezyum, potasyum ve lif deposu. İçeriğindeki yüksek magnezyumla yağ yakımını hızlandırmakta bununla birlikte yüksek potasyum içeriği ile vücudumuzun sıvı dengesini sağlamaktadır.

Yüksek lif içeriğiyle ise tok tutmaktadır. Ham veya haşlanmış olarak salatalarınıza ek edebilir veya ara öğünlerinizde yoğurdunuzun içerisine rendeleyerek yağ yakma metabolizmanızı tetikleyebilirsiniz.

Ağaççileği

Cana Yakın ismi ve yüksek antioksidan içeriğiyle yaz aylarının detoks meyvesi ağaççileği son zamanlarda yağ yakıcı meyve olarak da yükselişe geçti.

Bu dostumuz da yüksek lif içeriğiyle tokluk duygusu oluştururken bununla beraber bağırsaklardaki pozitif yağı bağlayarak dışkıyla atılmasını ve alınan kalorinin düşmesini sağlıyor. Bunların yanı sıra C vitamini ve potasyum içeriği epeyce yüksek. Bundan Başka bir akarsu bardağı (150 gr) ağaççileği sadece 51 kcal.

Kaynak: Kadın Sağlığı, Kadın Sağlık Portalı

Leave a comment